Tips en Trucs
SYSTEEM HULP


1 Het systeem herstel van Windows XP
2 Uploaden webpagina naar een provider met WS_FTP LE
3 Problemen met de webpagina
4 Allerlei systeem problemen die ik zelf bij de hand heb gehad
5 Aansluiting van de geluidskaart
6 Draadloos toetsenbord (logitech) in de war
7 Instellingen AMI BIOS
8 Problemen met DVDshrink 3.2
9 Windows XP tips en trucs I (link)
10 Windows XP tips en trucs II   (aanrader *****)  (link)
11 Foto's in een keer kleiner maken voor je website (download)
12 Pleomax (Samsung) 2 GB USB Driver voor Win98  (download)
13 Google zoekgeschiedenis wissen (autoaanvullen)
14 Balloon tips XP verwijderen (hulp ballonnetjes verwijderen)
15 SMC Router aansluiten
16 Partities aanmaken + FDisk
17 Eindelijk geen gezeur meer of je wel of niet een legitieme versie XP hebt
18 Download Core FTP light. eindelijk een goed en gratis FTP programma  
19 Je website terug vinden op het WWW
20 Bespreking Core FTP light met overstap naar Hosting2go
21 Oplossing illegale versie Windows XP (removeWGA.exe)
22 Systeemherstel niet meer te benaderen (virus SFlog) oplossing is eenvoudig
23 Pincode Samsung 9401R kwijt
24 Eindelijk een goed Hosting bedrijf
25 256 kleuren en een resolutie van 640 x 480 beeldpunten draaien op Windows XP
26 Spontaan inbelverbinding venster bij het niet kunnen vinden van een webpagina
27 Aanvragen en installeren van de registratiecode van A-VAST free virusscanner
28 Midi wil niet afspelen
29 Geluidskaart weigert dienst
30 Euroteken niet te vinden op het toetsenbord (ALT toetscombinaties)
31 Claro-search.com virus verwijderen
32 DE GOD-Mode windows 7 maak een nieuwe map aan op je bureaublad en noem deze GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} Je hebt nu toegang tot 278 instellingen !
33 BOOT map ineens op mijn externe harddisk
34 Melding de SERVER is bezet windows 7 t/m 10
35 Trage Download terwijl de speedtest prima verloopt Windows 7
36 Website opent erg traag in  Chroom.

 

 

 

Op deze pagina vindt je een hele hoop systeemproblemen cq -oplossingen die ik de laatste tijd bij de hand heb gehad. Ik heb getracht om alle problemen zoveel mogelijk in kaart te brengen. Helaas is een goede volgorde niet makkelijk te maken dus het is net een snuffelmarkt, kijk of er iets van je gading bij is. Kom je er ondanks mijn uitleg niet uit of wil je iets toevoegen laat het me dan via een mailtje even weten en ik help je, indien mogelijk,  graag verder.
m.vr.gr Frans Petrij


AVAST virusscanner free

Al langere tijd gebruik ik AVAST als virusscanner. Tot nog toe ben zeer onder de indruk van het gratis programma, dat elke dag automatisch gepdate wordt. Ik heb nog nooit een probleem gehad. Daarom promoot ik het programma via mijn website. Hieronder vind je de link die je nodig hebt om een registratieformulier in te vullen en de link om het programma te kunnen downloaden.
Denk erom dat er ook een pro versie bestaat, deze is niet gratis en de registratiecode dan ook worden besteld tegen betaling.

* Het registratieformulier kun je vinden op  https://secure.avast.com/web/eng/home-registration.php#register-form
* Vul het formulier in en u krijgt via de mail een (nieuwe) registratiecode
* De registratiecode is geldig voor 12 maanden, daarna moet je een nieuwe code aanvragen, dus zet de bovenstaande link bij je favorieten
* Je kan de registratiecode net zo vaak aanvragen al je wilt
* Gebruik AVAST niet in combinatie met andere virus protectie programmatuur

De laatste registratie code is van versie 4.6

W47319724H4800A1106-5FYX10FN

De commercile versies van AVAST home kun je vinden op  http://www.avast.com/eng/products.html
Het stappen plan:
* Let goed op dat je de laatste versie 4.6 hebt genstalleerd voordat je de nieuwe code invult en ga dan naar stap 5),
* Begin je met een nieuwe installatie begin dan bij stap 1):
1) Download de installatie file van avast! 4 Home Edition free van de volgende webpage http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html


let goed op dat je de "dutch version" download !! deze staat ongeveer halverwege de pagina

Klik op download en daarna op opslaan, let op waar de file neer wordt gezet, kies anders voor openen


2) Eenmaal gedownload, Dubbel-klik op de gedownloade installatiefile en volg de instructies op het scherm. Het is belangrijk dat je alle openstaande  vensters en programma's even sluit
3) Als de installatie van het programma goed is verlopen, start dan je PC even volledig opnieuw op
4) Als de PC opnieuw is gestart zie je in de rechter onderhoek van je scherm een blauwe bal met een a , in de systeembalk bij de systeemklok
Installeer de registratiecode als volgt:
5) Klik met je rechtermuis knop op de blauwe bal onder in het scherm en klik daarna met de linkermuisknop "Over avast!".
fig.1.

Op het infovenster (fig1) van AVAST staat de tekst Licentie sluitel klik deze optie aan en het registratievenster opent daarna. Vul je registratiecode die je via de mail hebt gekregen nu in en start daarna je PC opnieuw op, het programma is nu geregistreerd

Of  open het AVAST icoon op het bureaublad.
In het venster van AVAST (fig2) staat de tekst REGISTRATIE klik deze optie aan en het registratievenster opent daarna.
Vul je registratiecode nu in en start daarna je PC opnieuw op, het programma is nu geregistreerd

Hint: Als je goed vertrouwd bent met de PC kan je het beste de optie kopiren / plakken gebruiken (ctrl+c / ctrl+v) om de registratie code in het tekstveld te plakken. (Selecteer de code in de mail druk CTRL+C open het registratievenster en druk CTRL+V)


fig.2
Als je niet zeker bent kijk dan eens naar de video-instructie op de volgende webpagina  http://www.avast.com/files/tutorials/insert_key.htm.

De updates worden automatisch verwerkt.

Bedankt namens The ALWIL Software team.

De harddisk laten scannen op virussen:
Dubbelklik op de AVAST icoon op het bureaublad. Eerst verschijnt het venster van fig2. Na een controle volgt het scannerscherm (fig3) Klik op het icoontje rechtsonder in het scherm (mapje)  vink nu de schijven af die je wilt laten scannen en druk daarna op de knop OK. Kies nu voor het pijltje naar rechts in de grote ronde knop. Het proces alleen onderbreken als het nodig is. De eerste keer is het bevorderlijk om het systeem volledig te laten scannen op virussen. Indien een virus wordt gevonden volg dan de instructies die op scherm worden getoond op.

Klik met je rechtermuisknop op het grijze scherm en er verschijnt een venster waar je verschillen zaken kunt instellen. bij de optie "Over Avast... " kun je het versienummer en je registratie code zien. Schuif de balk aan de zijkant in het scherm helemaal omhoog. En klik op het plusje het scherm klap open en de gegevens verschijnen.
Neem de moeite en laat 1x in de maand alle schijven controleren het is het behoud van je systeem. Maak na het scannen een systeemherstel aan.
START -- PROGRAMMA'S-- BUREAUASSECCOIRES -- SYSTEM WEKSET -- SYSTEEMHERSTEL -- herstelpunt maken


Spontaan venster inbelverbinding

Sinds kort verscheen bij mij het venster "inbelverbinding" tijdens het internetten.  Na wat zoeken kwam ik er achter dat het venster alleen verscheen als de website NIET gevonden kon worden.
Normaal krijg je dan een melding van de browser ERROR 403  of  De pagina kan niet worden weergegeven. Bij mij verscheen elke keer het inbelvenster, wat mij verwonderde want ik had de laatste tijd geen wijzigingen aangebracht.
De virusscanner maar eens over het systeem gehaald, helaas dit mocht niet baten. Ook het anti spyware programma had geen effect. mmmmm vreemd. Zoals boven vermeld, ging ik verder zoeken. Na een tijdje kreeg ik het idee dat het venster alleen verscheen als de website niet gevonden kon worden. Ik tikte in de browser een volledig idiote url in en... jawel hoor daar was de boosdoener weer.

De oplossing:
Zodra het inbelverbinding venster verschijnt, klik dan op de knop instellingen, kies het tabblad [verbindingen] bij internet-opties en kijk of de optie [nooit een verbinding kiezen] is afgevinkt. Bij mij stond optie 2 afgevinkt  [kiezen...]en daar ging het fout

NB.
Dit werkt alleen alleen als u een Breedbandverbinding heeft en geen proxyserver


Nu kan het zijn dat, nadat je de wijzigingen heb doorgevoerd het onderstaande scherm verschijnt, als je de eerste keer je internet Explorer start. Klik in dit geval in internet Explorer in de menubalk op [Bestand] en haal het vinkje even weg voor [Off line werken] door op de optie te klikken . Sluit internet Explorer af en start het programma opnieuw.

 

 

 

 

 

 

 


Hierna zouden alle problemen moeten zijn opgelost een mailtje als het niet werkt mag natuurlijk altijd misschien kan ik jullie weer verder helpen.
NB:
Indien je op de knop [verbinding maken] klikt kun je direct verder, controleer wel even of het vinkje inderdaad weg is


Pincode digitale ontvanger Samsung 9401R kwijt

Heel eenvoudig op te lossen, even naar @home bellen 0900-0740 daarna keuze 1 - 1 - 1 Even vragen of ze je pincode willen resetten en klaar is Klara !


Systeemherstel niet meer te benaderen

Voor een tijdje geleden belde mij een maatje, die vertelde dat zijn systeem herstel niet meer te benaderen was en dat zijn PC na een X aantal seconden automatisch afsloot. Hij vroeg mij of ik eens wilde kijken. Na wat zoek werk op internet bij mij thuis vonden we het probleem. Het was een VIRUS met de naam SFlog, Bij Symantic konden we een patch downloaden om het virus te elimineren. DOWNLOAD DE PATCH
Trek, als je de patch gebruikt eest even de netwerkkabel (internet kabel) uit je PC, UNZIP de patch en draai daarna de patch. Start daarna je PC opnieuw op.
De link naar de website van Symatic staat HIER.


Eindelijk een goede webhosting

Zoals jullie al een tijdje hebben gemerkt zijn we overgestapt van allerlei stukjes webspace naar een wat professioneler stukje opslag voor onze website. In december 2006 zijn we, na een zoektocht,  in zee gegaan met  Hosting2Go. Dit is een bedrijf dat veel webspace bied voor weinig geld. We draaien er nu inmiddels weer een aantal maanden en ik moet zeggen alleen maar lof. De verhuizing van onze domeinnaam was geen probleem en werd helemaal door Hosting2go verzorgd. We hebben nu 2500 MB --- ja, je leest het goed -- voor ongeveer 30 euri  per jaar inclusief  BTW en een NL domeinnaam. Binnen 14 dagen was alles rond en kon ik onze website eindelijk compleet uploaden, helaas moest ik natuurlijk ontzettend veel wijzigen omdat een hoop linken nu verkeerd waren. Waar ik ook tegenaan liep, was dat de server van Hosting2go hoofdletter gevoelig bleek te zijn. Dus ook daar een hele hoop werk extra. Ze zeggen wel eens RTF (read the fucking manuel) en inderdaad ze hebben gelijk. Het stond inderdaad in de handleiding. De verwijzingen van Google en Altavista naar de oude pagina zijn natuurlijk niet juist meer, maar na 2 maanden waren alle pagina's weer opnieuw gendexeerd. Als je de mogelijkheid hebt zorg er dan voor dat je op je oude webspace een indexpagina hebt die de verhuizing aangeeft en een link heeft naar je nieuwe domeinnaam.


CORE FTP een fijn programma


Voor het uploaden van de webpagina's gebruik ik een FTP programma dat CORE-ftp light heet. Dit gratis programma is eenvoudig van internet af te halen. Er zit geen reclame in en voldoet voor mij als een professioneel programma. Een reg. nummer voor de PRO versie  heb ik voor jullie via een keygenerator, stuur me even een mailtje of het werkt. Het light / free programma werkt overigens ook prima zonder registratie.

Hoe gebruik ik nu een FTP programma als CORE FTP lite
Als eerste download je het programma van mijn downloadpagina en installeer daarna het programma.
Open na installatie CORE-ftp,
Het volgende beeld verschijnt:

Het getal rechts onder in de hoek telt terug naar nul en vervolgens wordt CORE-ftp gestart.
Het volgende beeld verschijnt:

Als het programma voor de eerste maal wordt genstalleerd, heeft het standaard een aantal servers tot zijn beschikking. Al deze servers kunnen gewist worden.
Doe dat als volgt. Klik met je rechtermuisknop op de server en kies voor delete en wis een voor een de de servers die niet wilt gebruiken.

Als alle servers zijn gewist kies dan links onder voor de knop NEW SITE

Vul nu rechts de gegevens in die je van Hosting2Go of van jouw provider hebt gekregen. Gebruik je inlognaam en je password die je van je provider hebt gekregen. De sitenaam mag je zelf bedenken. Ik heb gekozen voor de naam Hosting2go omdat ik ook hun Webserver gebruik.
Bij HOST / IP / URL vul je zoiets in als server18.hosting2go.nl  (deze gegevens krijg je op papier thuis gestuurd van je provider nadat je aan alle verplichtingen hebt voldaan !) en zijn de gegeven van de server die gaat gebruiken.

Voorbeelden van servers: Bij @home heet de server HOMEDRIVE.HOME.NL. Bij de HCC heet de server HOME.HCCNET.NL Bij HetNet heet de server HOME.HETNET.NL bij Username vul je je gebruikersnaam in en bij password het password dat je van Hosting2go of jouw provider hebt gekregen.
Vink ook het het vakje PASV even af de rest van de vakjes laat je gewoon open.

Indien het uploaden niet goed gaat (foutmelding) of het programma de server niet kan vinden, schakel het vakje PASV als eerste uit .

 

Klik daarna op de knop ADVANCED en kies voor DIRECTORY/FOLDER

BELANGRIJK: Als je gebruik maakt van Hoting2go vul bij REMOTE START FOLDER HTTPDOCS in anders gaat de informatie die je gaat uploaden niet naar de juiste map op de server en zul je op het www je website niet terug kunnen vinden..
Bij LOCAL START FOLDER geef je op in welke mapr je website staat op de harde schijf.
Klik nu op de OK knop
Kies nu in het hoofdscherm voor de server die je wilt starten en klik op de  CONNECT knop onder in beeld
Volgend beeld krijg je (als je alles goed hebt ingevuld) te zien en als de verbinding tot stand is gekomen staat rechts /httpdocs/  !

LET OP !
Als alle instellingen juist zijn en de verbinding niet tot stand komt heb je waarschijnlijk SP2 genstalleerd. SP2 installeert allerlei beveiligingsprogramma's in XP. In het beveiligingscentrum schakel je de  Firewall van Windows tijdelijk uit en probeer het dan nogmaals. De Firewall kun je vinden  op [ START - INSTELLINGEN - CONFIGURATIESCHERM - BEVEILIGING ]. Trek in het venster de rechter schuifbalk helemaal naar beneden en klik op het icoontje van de Firewall. Kies het tabblad [ALGEMEEN] en klik [UITGESCHAKELD] aan. Probeer daarna opnieuw de verbinding met CORE-FTP tot stand te brengen. Werkt hierna de software wel zoals het moet, ga dan terug naar je beveiligingscentrum, trek de schuifbalk rechts wederom helemaal naar beneden en klik op het icoontje van de Firewall. Kies nu voor het tabblad [UITZONDERINGEN] en voeg het programma [CORE FTP] toe aan de lijst met de optie [PROGRAMMA TOEVOEGEN]. Zet daarna in het tabblad [ALGEMEEN] je firewall weer aan.

Als dit ook niet werkt, schakel dan ook tijdelijk je virusscanner uit. (niet aanbevolen natuurlijk. alleen om te testen)

Test daarna even of   CORE FTP  wel werkt. Zo ja dan heeft je virusscanner een ingebouwde Firewall geef Core FTP op als uitzondering cq. toestaan op.
Daarna nog problemen controleer de Servernaam en je password nogmaals. Foutmelding zet het vakje PASV uit.
Een punt is snel vergeten !


Klik nu met je rechtermuisknop op het bestand dat je wilt uploaden en kies voor UPLOAD

Je pagina wordt nu overgezet naar de SERVER van Hosting2 go of je eigen server. Nu zul je , je afvragen waar is nu mijn pagina gebleven Eerst nog even een belangrijke opmerking... Je moet altijd een pagina hebben die INDEX.HTM heet. Anders werkt werkt je website niet.  Het is namelijk zo dat als je een domeinnaam hebt en geen index pagina en je zou intikken HTTP://www.jouw-naam.nl  kan de browser je pagina niet kan vinden omdat hij als startpagina altijd opzoek gaat naar INDEX.HTM. Een foutmelding zal het resultaat zijn.  Zoiets als "kan de pagina niet weergeven" Dus maak als eerste een webpagina aan die index.htm heet en upload die als eerste met core-ftp naar je webspace. Open je webbrowser en tik de volgende URL in. HTTP://www.jouw-domeinnaam.nl  Je indexpagina wordt nu geladen. Mocht je toch nog problemen ondervinden mail me dan even. Mijn mailadres staat onder aan de pagina !

Het is mogelijk om individuele pagina's maar ook complete mappen in een keer te uploaden !

De website maak ik met Frontpage van Microsoft en af en toe gebruik ik een stukje JAVA.
Wil je meer weten schrijf me rustig ik help je wel verder.
 


Het terugvinden van je website op het WWW

Na het maken van je website en het uploaden naar je webspace moet je natuurlijk ook de plaats kunnen vinden waar je website is gebleven op het World Wide Web. In principe is dit heel eenvoudig. De eerste pagina MOET altijd index.htm heten dus een deel weten we al. Nu alleen nog hetgeen er voor moet staan. Daar zit altijd een gedeelte in van je provider. Alleen als je een eigen domein naam hebt gebruik je die naam.  Laten we even aannemen dat je provider de HCC is dan zal het begin van je webadres beginnen met http://home.hccnet.nl/ daarachter komt je gebruikers naam http://home.hccnet.nl/f.petry een daarna de naam van je eerste pagina bijv. index.htm. Het totaal wordt dan http://home.hccnet.nl/f.petry/index.htm.
 
Voorbeelden
Bij @Home gebruiken ze: http://members.home.nl/gebruikersnaam/index.htm
Bij HetNet gebruiken ze :  http://home.hetnet.nl/gebruikersnaam/index.htm
Je provider is altijd bereid om je hierbij van informatie de voorzien.

EIGEN DOMEINNAAM
Indien je een eigen domeinnaam hebt wordt het http://www.eigendomeinnaam.nl/index.htm
Zoals bij mij http://www.frans-petrij.nl/index.htm


Google zoekgeschiedenis wissen

Ik was al een tijdje opzoek hoe ik de zoekgeschiedenis van Google kan wissen, je weet wel, als je op de zoekbalk van Google gaat staan met je cursor dat hij aangeeft waar in het verleden op gezocht is . Ze noemen deze interactie ook wel autoaanvullen. Binnen internet Explorer wordt de keuze om autoaanvullen te wijzgen het nogal vreemd aangegeven.  Hoe haal je de gegevens weg .. Ga in Explorer in de opdrachtbalk naar [extra] kies voor [internetopties] kies voor het tabblad [inhoud] kies voor de knop [autoaanvullen] kies voor [formulieren wissen] kies voor [OK] start Explorer opnieuw en de zoekgeschiedenis is gewist !. Wil je dat de zoekgeschiedenis permanent wegblijft haal dan de [v] voor formulieren weg in [autoaanvullen]. Veel succes


Ballontips verwijderen in XP

Een tip van Wout Grotenhuis !

Als je niet zo houdt van de ballon informatie die soms onverwacht tevoorschijn komt in Windows XP kun je deze uitschakelen.

Dit doe je als volgt:

Ga naar START, kies uitvoeren, type in het invoerveld REGEDIT. Het programmaatje start.
 

 • ga naar HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\
 • Open de waarde EnableBalloonTips  door er dubbel op te klikken en zet een 0 in het vakje waar nu een 1 staat.
   
 • Als deze waarde niet bestaat maak je een nieuwe DWORD waarde aan en noem je deze EnableBalloonTips
 • Hoe doe je dat ?
 • Klik in het rechter veld op je rechtermuisknop en kies nieuw - DWORD-waarde
 • Onder aan komt een nieuwe sleutel noem deze EnableBalloonTips de waarde wordt automatisch 0
 • Schrijf de naam EnableBalloonTips exact zoals hier, anders werkt het niet !
 • Sluit het programma, dit wordt automatisch opgeslagen.
 • Start nu de PC opnieuw op, de balloontips moeten nu verdwenen ziijn.
 • Zo niet, of vertrouw je het niet, mail me dan even Frans Petry mail dan help ik wel via de telefoon.
 • Router SMC 2804WBR Aansluiten

  In november 2006 ben ik naar de HCC-beurs geweest, ik moest wat kleine dingetjes hebben. Tot ik bij Computerland stond. Ineens kwam in mij op dat we thuis 2 pc's naast elkaar op het bureau hebben staan. In beide zit een een netwerkkaart, dus kunnen ook beide van internet gebruik maken. Ik eens aan de verkoper gevraagd hoe ik dat het beste aan kon pakken. Hij vertelde dat ik daarvoor het beste een router kon gebruiken, de router (SMC) die hij in de aanbieding had kon zowel draadloos als bedraad gebruikt worden. Ik koos in dit geval bedraad omdat de PC's toch naast elkaar staan op het bureau

  HOE GAAN WE HET AANPAKKEN:
  Na het uitpakken, bleek er in de doos maar 1 korte netwerkkabel te zitten, gelukkig had ik uit een ververleden nog een tweede korte kabel. De netwerkkabel die van het modem van @Home afkomt gaat in de aansluiting  [WAN] Daarna steek je de losse netwerkkabel in poort 1 van de router en de andere kant in de netwerkaansluiting van  de PC-1. Stop nu de bijgeleverde CD in je de CD/DVD speler en draai de SETUP. Indien je WIN-XP gebruikt zal dit goed werken. Als het goed is kun je nu al gebruik maken van je internet verbinding op PC1. (zo niet) Bij mij liep het tot hier aan toe als van een leie dakje. Helaas toen ik mijn mail wilde lezen ging het fout. Outlook/ Outlookexpress wilde geen post meer ophalen of verzenden. Na het lezen van wat tips en trucs op internet kwam ik achter het probleem. @Home gebruikt respectivelijk als POP3 en SMTP servers de woorden  MAIL,  MAIL. Hier moest nu staan SMTP.HOME.NL en POP.HOME.NL. (geen pop3.home.nl). Hierna was PC2 aan de beurt. Deze PC draait onder Windows-ME. Dus een tweede netwerkkabel in poort 2 van de router en de andere zijde in de netwerkaansluiting van PC2. De bijgeleverde CD deed in het begin een beetje moeilijk  en zeurde over een IP adres wat niet goed was. Wat ook gebeurde was dat tijdens het opnieuw opstarten van PC-1 de foutmelding verscheen over "identieke namen" Na wat denkwerk kwam ik er achter dat beide PC's beide de computernaam CC123456-A hadden. Dit is de naam die @Home gebruikt om je in hun netwerk te identificeren als unieke gebruiker. Deze computernaam kan je onder XP vinden [START] - [INSTELLINGEN] - [SYSTEEM] tabblad computernaam. Bij ME onder [START] - [INSTELLINGEN] - [NETWERK] - tabblad identificatie. Op de gok heb ik bij PC-2 van de A een B gemaakt dus CC123456-B. Dit hielp, de foutmelding bij PC-1 was opgelost en PC-2 kon na deze wijziging ook gebruik maken van internet. Later vertelde ik aan mijn maatje Emmo hoe ik het probleem had opgelost. Toch raadde hij mij af om de -B- te gebruiken omdat de B normaal gekozen wordt als je telefonie en internet hebt. Helaas Emmo lange neus, alles werkt prima, dus laten we het lekker zo. Of een C werkt bij een 3e PC weet ik natuurlijk niet, maar het is het proberen waard. Even een opmerking, ik weet niet of het nodig is maar in de beschrijving stond iets over, dat je naar een website moest gaan om je daar aan te melden. Waarschijnlijk is dit nodig om de router aan te melden. Werkt alles dan is dit natuurlijk niet nodig, maar ik zal toch even toelichten hoe dat gaat:

  • ga naar http://192.168.2.1/login.htm

  • Password is  smcadmin

  • Kies voor setupwizzard

  • Stel de tijd en datum in op Greenwich

  • klik op NEXT

  • Kies nu voor cable als je een kabelmodem hebt (@Home)

  • Nu zie je een vakje met je computernaam, verander niets

  • Kies voor NEXT en je router wordt nu geconfigureerd.

  • Kies als laatste voor FINISH

  LET OP.

  Werkt je internet verbinding wel en je post niet, verander dan je SMTP en POP adres zoals hierboven beschreven.
  Ik heb @HOME en daar werkt het prima POP.HOME.NL en SMTP.HOME.NL

  De router kan na gebruik gewoon uitgezet worden met de rest van je apparatuur. Veel mensen gebruiken een centrale schakelaar om alles uit te zetten, alle instellingen worden gewoon weer opgepikt als de router aangezet wordt.

  Voor hulp kan je me natuurlijk altijd een e-mailtje sturen.


  Microsoft in verlegenheid door Genuine programma voor Windows XP Pro versie 5.1

  Sinds gisteren komt er een sterachtig icoontje onderaan met de melding "u bent mogelijk de dupe geworden van softwarevervalsing"
  De Windows update installeert een verificatie om na te gaan of jouw Windows wel degelijk legitiem is.
  Als er iemand heeft gesjoemeld bij de verkoop van deze PC, ben jij er dus de dupe van. Toch blijft dat icoon staan en bij het booten komt op het startscherm van Windows een kadertje onderaan met de verwittiging dat U bent de dupe geworden van softwarevervalsing. verder wordt er gemeld : "Dit exemplaar is geen geldig exemplaar van Windows en komt niet in aanmerking voor alle upgrades en volledige productondersteuning van.

  Klik nu op overschakelen van legitieme software voor meer informatie en om het probleem te verhelpen.

  Dit is geen geldig exemplaar van Windows

  Na wat zoeken vond ik een patch die bij mij Win XP pro + SP2 alle narigheid heeft verholpen

  Maak eerst een systeemherstel aan !!
  Controleer of je versie 5.l hebt van Windows (deze computer - help - info) daarna download je het volgende BESTANDJE en draai het, start daarna je PC weer opnieuw op en als alles goed is gegaan zijn de meldingen zijn verdwenen. Heb je problemen doe dan een systeemherstel vanuit de veilige modus.
  Zet nu je automatische updates uit, Ga naar start, instellingen, configuratie scherm en kies beveiliging, trek de schuifbalk helemaal naar beneden en klik op automatische updates, vink nu de optie automatische updates uitschakelen aan.

  Kijk ook eens op Tips en Trucs van mijn site daar staat ook nog het een en ander om WIN-XP te registreren

  Start nu je PC opnieuw op, automatisch updates zijn NIET noodzakelijk om je PC goed te laten werken


  Windows XP probleemloos activeren
  zelfs tijdens een nieuwe installatie

  We kennen het allemaal, de Activatie van Windows XP home/pro  wordt tegenwoordig altijd gecontroleerd door Microsoft. Hiermee kunnen ze controleren of je wel of geen legitieme versie bezit van het besturingssysteem. Gelukkig bestaat er nu een programmaatje dat Microsoft voor de gek houdt en het register zo aanpast dat bij Microsoft gedacht wordt dat je legitieme versie hebt. Het programmaatje heet genuine.reg. Als je programmaatje start voegt het automatisch een paar regels aan het register van XP toe. Start daarna je PC opnieuw en het wonder is geschiedt. Hierna kun je Service pack 2, Windows Media Player 11 of hoger, Internet Explorer 7.0 en andere programma's ophalen bij Microsoft en zonder problemen installeren. Ook kan je nu je automatische updates aan laten staan. Wees niet bang om het programmaatje op te halen, het is absoluut veilig.

  LET OP
  GEBRUIK HET PROGRAMMAATJE ALLEEN BIJ DE LAATSTE VERSIE VAN XP (versie 5.1)
  (start / instellingen / configuratie scherm / HELP / info)
  Bij deze versie is het zeker dat het werkt, bij lagere versies is mij dit onbekend

  Laten we starten met het installeren

  Download het bestandje
  klik --
  DOWNLOAD genuine.reg --klik


  Kies uitvoeren


  Of opslaan
   


  Toevoegen ja/nee

  Kies na het downloaden voor de knop UITVOEREN.
  Indien je het niet vertrouwd kies je voor opslaan. Het maakt niet uit waar je het programmaatje neerzet, let wel even op waar XP je downloads neerzet, zodat je het programmaatje straks terug kan vinden. Laat na het downloaden je virusprogramma het programmaatje even scannen. (klik rechts op genuine.reg en kies scannen met..)  Om het programmaatje te starten klik je met 2x met je linkermuisknop op het bestandje er wordt gevraagd of het register aangepast mag worden wat je natuurlijk goed vindt. Start daarna je PC opnieuw. En klaar is Kees.

  Hint: Sommige antivirusprogramma's staan het niet toe dat er wat aan het register gewijzigd wordt of iet met de toevoeging .REG wordt gedownload. Schakel in dit uitzonderlijke geval je virusprogramma even uit. Twijfel je nog altijd schrijf me dan even een mailtje, je krijgt het programmaatje dan als .ZIP file

  Bij een nieuwe installatie: Installatie volledig laten verlopen. Als eerste genuine.reg installeren. Daarna PC opnieuw starten en klaar is Kees.

  Opmerking:
  Programma's als:  Registry Mechanic ; Advanced WindowsCare V2 Personal of Registry Cleaner herstellen het register. Dit houdt dus in dat je na het gebruik van dit soort programma's  genuine.reg opnieuw moet installeren als je weer wilt downloaden bij Microsoft.


   


  Midi wil niet afspelen.


  1. Kies voor START op de desktop
  2. Kies voor INSTELLINGEN
  3. Kies voor CONFIGURATIESCHERM
  4. Kies voor GELUIDEN EN AUDIOAPPARATUUR
  5. Kies voor het tabblad AUDIO
  6. Kijk bij de optie  AFSPELEN VAN MIDI-MUZIEK of alles goed ingesteld staat


  Mijn geluidskaart weigert dienst.

  1. Kies voor START op de desktop
  2. Kies voor PROGRAMMA'S
  3. Kies voor BUREAU-ACCESSOIRES
  4. Kies voor ENTERTAINMENT
  5. Kies voor VOLUMEREGELING
  6. Haal alle vinkjes weg bij de optie dempen, start de computer opnieuw en kijk of alles nu wel naar behoren werkt

  Kijk ook  bij de volgende optie

  1. Kies voor START op de desktop
  2. Kies voor INSTELLINGEN
  3. Kies voor CONFIGURATIESCHERM
  4. Kies voor GELUIDEN EN AUDIOAPPERATUUR
  5. Kies voor VOLUME
  6. Kijk of alle instellingen juist zijn en niet op LAAG (0) of gedempt staan.
  7. Kies voor GEAVANCEERD en kijk of nergens dempen is aangevinkt
  8. Kies voor  LUIDSPREKER VOLUME een kijk ook hier of deze niet op LAAG staat
  9. Kijk ook of de juist geluidskaart staat aangegeven omdat veel moederborden een eigen geluidkaart hebben
      De onboard geluidskaart is in de BIOS uit te schakelen.


  Mijn draadloos toetsenbord ( Logitch) raakt zo af en toe in de war.


   

  schafte heb ik er gelijk een draadloos toetsenbord van Logitch bij gekocht. Al heeeel lang had ik last dat het toetsenbord zo af en toe de mist in ging met de "vreemde" tekens. Dus dat de tekens @#$%^&*() enz. niet daar zaten waar je ze verwachte op je toetsenbord en het leek of ze door elkaar stonden. Alle updates binnen gehaald maar niets mocht baten. Om het probleem "tijdelijk" op te lossen verliet ik het actieve programma (meestal Explorer, outlook of  frontpage) lade MSWord typte een paar letters, opende het probleem programma en alles was weer normaal. Veel navragen in computerzaken hielp ook niets ze wisten het gewoon niet. Tot gisteren ik las het blad "Computer idee" en daar stond in dat je de "ramplank" (oneerbiedig woord voor toetsenbord) kunt resetten. Dit doe je met:

  De RECHTER SHIFT toets in combinatie met de RECHTER CTRL toets

  En ...... het werkt echt uit de kunzzzzzzt, zodra het toetsenbord weer kuren begint te vertonen even  R/SHIFT+R/CTRL drukken en het toetsenbord werkt weer zoals het hoort.
  Soms raakt het toetsenbord ook in de war (werk niet goed / correct) na het gamen, dit komt omdat er dan vaak veel toetsen tegelijk ingedrukt worden.
  Ook hier helpen de combinatie toetsen  R/SHIFT+R/CTRL
   


  Euroteken niet te vinden

  Het euroteken zit lang niet standaard op elk toetsenbord. Toch is er een trucje voor om het teken toch te bereiken. Dit doe je door de linker ALT toets in te drukken in combinatie met de cijfers 0128.
  Dus ALT+0128 daarna laat je de ALT toets los en het Euroteken () verschijnt.

  Hierbij ook de volledige lijst

  Alt 1   Alt31   Alt 61     Alt 91 [   Alt 121 y
  Alt 2         Alt 62 >   Alt 92 \   Alt 122 z
  Alt 3   Alt33 !   Alt 63 ?   Alt 93 ]   Alt 123 {
  Alt 4   Alt34 "   Alt 64 @   Alt 94 ^   Alt 124 |
  Alt 5   Alt35 #   Alt 65 A   Alt 95 _   Alt 125 }
  Alt 6   Alt36 $   Alt 66 B   Alt 96 `   Alt 126 ~
  Alt 7   Alt37 %   Alt 67 C   Alt 97 a   Alt 127
  Alt 8   Alt38 &   Alt 68 D   Alt 98 b   Alt 128
  Alt 9   Alt39 '   Alt 69 E   Alt 99 c   Alt 129
  Alt 10   Alt40 (   Alt 70 F   Alt 100 d   Alt 130
  Alt 11   Alt41 )   Alt 71 G   Alt 101 e   Alt 131
  Alt 12   Alt42 *   Alt 72 H   Alt 102 f   Alt 132
  Alt 13   Alt43 +   Alt 73 I   Alt 103 g   Alt 133
  Alt 14   Alt44 ,   Alt 74 J   Alt 104 h   Alt 134
  Alt 15   Alt45 -   Alt 75 K   Alt 105 i   Alt 135
  Alt 16   Alt46 .   Alt 76 L   Alt 106 j   Alt 136
  Alt 17   Alt47 /   Alt 77 M   Alt 107 k   Alt 137
  Alt 18   Alt48 0   Alt 78 N   Alt 108 l   Alt 138
  Alt 19   Alt49 1   Alt 79 O   Alt 109 m   Alt 139
  Alt 20   Alt50 2   Alt 80 P   Alt 110 n   Alt 140
  Alt 21   Alt51 3   Alt 81 Q   Alt 111 o   Alt 141
  Alt 22   Alt52 4   Alt 82 R   Alt 112 p   Alt 142
  Alt 23   Alt53 5   Alt 83 S   Alt 113 q   Alt 143
  Alt 24   Alt54 6   Alt 84 T   Alt 114 r   Alt 144
  Alt 25   Alt55 7   Alt 85 U   Alt 115 s   Alt 145
  Alt 26   Alt56 8   Alt 86 V   Alt 116 t   Alt 146
  Alt 27   Alt57 9   Alt 87 W   Alt 117 u   Alt 147
  Alt 28   Alt58 :   Alt 88 X   Alt 118 v   Alt 148
  Alt 29   Alt59 ;   Alt 89 Y   Alt 119 w   Alt 149
  Alt 30   Alt60 <   Alt 90 Z   Alt 120 x   Alt 150
                             
                             
                             
  Alt 151   Alt 181   Alt 211   Alt 241      
  Alt 152   Alt 182   Alt 212   Alt 242      
  Alt 153   Alt 183   Alt 213 ı   Alt 243      
  Alt 154   Alt 184   Alt 214   Alt 244      
  Alt 155   Alt 185   Alt 215   Alt 245      
  Alt 156   Alt 186   Alt 216   Alt 246      
  Alt 157   Alt 187   Alt 217   Alt 247      
  Alt 158   Alt 188   Alt 218   Alt 248   Alt 0151
  Alt 159   Alt 189   Alt 219   Alt 250   Alt 0153
  Alt 160   Alt 190   Alt 220   Alt 251   Alt 0154
  Alt 161   Alt 191   Alt 221   Alt 252   Alt 0155
  Alt 162   Alt 192   Alt 222   Alt 253   Alt 0156
  Alt 163   Alt 193   Alt 223   Alt 254   Alt 0158
  Alt 164   Alt 194   Alt 224         Alt 0159
  Alt 165   Alt 195   Alt 225         Alt 0161
  Alt 166   Alt 196   Alt 226   Alt 0128   Alt 0163
  Alt 167   Alt 197   Alt 227   Alt 0132   Alt 0164
  Alt 168   Alt 198   Alt 228   Alt 0133   Alt 0165
  Alt 169   Alt 199   Alt 229   Alt 0134   Alt 0166
  Alt 170   Alt 200   Alt 230   Alt 0135   Alt 0167
  Alt 171   Alt 201   Alt 231   Alt 0137   Alt 0172
  Alt 172   Alt 202   Alt 232   Alt 0138   Alt 0173
  Alt 173   Alt 203   Alt 233   Alt0140   Alt 0175
  Alt 174   Alt 204   Alt 234   Alt 0142   Alt 0190
  Alt 175   Alt 205   Alt 235   Alt 0145   Alt 0205
  Alt 176   Alt 206   Alt 236   Alt 0146   Alt 0211
  Alt 177   Alt 207   Alt 237   Alt 0147   Alt 0225
  Alt 178   Alt 208   Alt 238   Alt 0148   Alt 0245
  Alt 179   Alt 209   Alt 239   Alt 0149   Alt 0247
  Alt 180   Alt 210   Alt 240   Alt 0150   Alt 0252

   

   


  claro-search.com virus verwijderen

  Isearch.claro-search.com virus betekent niets anders dan continu omleidingen naar ongewenste websites die je nooit zou bedenken om te bezoeken. Het kan ook worden genoemd als iZoeken, Claro malware, of de iZoeken omleiding virus. Het is duidelijk dat dit soort behoort tot de categorie van de browser hijackers en voornamelijk werkt tot het bevorderen van Isearch.claro-search.com domein. Hoewel het lijkt als legitiem, is het in werkelijkheid, gewoon een slechte kopie van Google of Yahoo zoekmachines, die probeert het aantal van haar bezoekers te verbeteren op een heel onaangename manier. In principe zijn al deze omleidingen het gevolg van de wijzigingen in het register  Daarnaast is deze bedreiging een vervelende en kan honderden irritante waarschuwingen weergeven en door deze malware-programmas te laten werken, opent u de achterdeuren van het systeem. Zoals u kunt zien bij Isearch.claro-search.com Het virus werkt als een serieuze cyber bedreiging en moet daarom ook zo snel mogelijk worden verwijderd. Hoe het binnenkomt is mij een raadsel, maar het is een zeer irritant malware programma, dat zich in eerste opzicht niet laat verwijderen. Maar we gaan het toch proberen. Mij is het ook gelukt om het probleem handmatig op te lossen 

  Het vervelende van dit virus is dat het je browser dwingt om de slechte zoek engine te gebruiken van Claro, daarnaast is hij super irritant omdat het lijkt dat je nooit meer je geliefde homepage, bijv Google in kunt stellen

  Het verwijderen van dit virus is in principe niet zo heel lastig als het op internet wordt aangegeven. Helaas ziet je antivirus software het virus niet zover ik weet. Maar een deepscan is natuurlijk nooit weg 
   
  TIP 1
  Laat je niet verleiden tot de aankoop van bijv. Spyhunter, ten eerste moet je een creditcard hebben en ten tweede is het niet echt nodig.
  TIP 2
  Raak niet in paniek want daar heb je niets aan.
  TIP3
  Verwijder claro niet met unistall want dan weet je niet wat er gebeurd, wis deze map met de hand
  Gebruik altijd software installeren en verwijderen in je configuratie scherm om bijv een werkbalk te wissen
  en schakel vooral je virusscanner NIET uit, zoals hier en daar wordt gezegd
  TIP 4.
  Voor mensen die handig zijn
  Er zijn meerdere programma's actief  WERKBALKEN,  CLARO en BROWSER MANAGER, zorg dat je ze alle drie kwijtraakt, dan is je probleem opgelost
  Niet meer en niet minder 
   

  Goed laten we maar eens gaan kijken hoe we het op gaan lossen als je niet zo handig bent met je PC

  1.   Verwijder eerst de werkbalken uit je browser die je niet vertrouwd
         START / CONFIGURATIE SCHERM / PROGRAMMA"S en ONDERDELEN  (installeren.verwijderen)
        Zoek in het venster naar de te verwijderen werkbalken die je niet vertrouwd en klik erop met je rechter muisknop en kies verwijderen
  2.   Ga terug naar je desktop  en zoek met de verkenner op je harde schijf af naar een map die ergens in de naam Claro heeft staan., waarschijnlijk kun je die vinden op de C: schijf bij programfiles(x86) of programfiles
        klik rechts op de map en kies verwijderen, als alles goed gaat zal de hele map worden verwijderd 
  3.   Klik op START en voer in de opdracht regel REGEDIT in, het programmaatje  zal na een druk enter opstarten. Klik op het icoontje COMPUTER en druk op F3 (zoeken) Vul in de opdracht regel het woordje CLARO in
        En kies voor volgende zoeken. Wis alle, maar dan ook alle sleutels waar claro in voorkomt.. niet angstig want het komt echt helemaal goed.
        Als je alle sleutels hebt verwijderd, sluit je REGEDIT af en start je REGEDIT nogmaals opnieuw en controleer je of echt alle sleutels zijn gewist met F3  
  4.  Ga nu weer naar    START / CONFIGURATIE SCHERM / PROGRAMMA"S en ONDERDELEN  (installeren.verwijderen) en zoek naar een bestandje dat BROWSER MANAGER heet klik hierop met je rechtermuisnop
       En kies voor verwijderen  Je krijgt nu een popupscherm met getekende letters/cijfers neem deze over in de opdracht regel eronder en druk op enter
  5. Klik op START en voer in de opdracht regel REGEDIT in, het programmaatje  zal na een druk enter opstarten. Klik op het icoontje COMPUTER en druk op F3 (zoeken)
      Vul in de opdracht regel het woordje BROWSER MANAGER in en wis alle gevonden sleutels
  6. Gebruik je Modzilla FireFox of GROOME als standaard browser is het misschien handig om deze compleet te verwijderen  en opnieuw te installeren ( maar het hoeft niet)
  7. Doe nu eerst een  viusscan, deze is nooit overbodig
  8. Start nu je PC opnieuw op en installeer FireFox opnieuw indien je hem gewist hebt
  9. Als het goed is moet je nu weer je eigen homepage in je browser vast kunnen zetten

  Indien je problemen hebt mag je me rustig mailen


  vreemde verstopte BOOT map ineens op mijn externe harddisk

  De PC stond gewoon niets te doen op zijn bureaublad. Na wat TV gekeken te hebben liep ik naar mijn PC en de schrik sloeg mij om het hart. MISSING OPERATING  SYSTEM .... stond er op een zwarte achtergrond.
  Dit beloofd niet veel goeds dacht ik. Ik heb namelijk voor een tijdje geleden net een nieuwe SSD schijf laten plaatsen. Dus mijn eerste idee was SSD schijf defect, of een virus ?
  PC opnieuw gestart maar dat hielp allemaal niets.  Windows 7 systeemschijf in de CD/ROM ... maar ook deze kon niets beginnen. Bij de veilige modus kon ik ook niet meer komen .. dus langzaam ging het kaarsje uit.
  Opeens dacht ik en waarom weet ik nog niet.. Laat ik maar eens een kijkje nemen in de BIOS. Misschien ziet de BIOS mijn HD niet meer. En inderdaad bij de C  schijf stonden geen gegevens.  mmmmm vreemd.
  Toch nog even verder kijken. mmmmm nog vreemder de SSD schijf stond helemaal onderin en niet meer als opstart schijf gedefinieerd.
  In 1 van mijn USB sloten heb ik een USB stick zitten van 64 GB waar ik `MIJN DOCUMENTEN` op heb staan en die stond vreemd genoeg bovenaan.. Ja logisch dat de PC niet meer wilde starten want daar staan geen systeem files op. Dus eerst de SSD schijf maar eens bovenaangezet en de Z schijf weer naar beneden verplaatst. BIOS opnieuw weggeschreven en voila de PC startte weer als vanouds.. Pfffff dat was een hele opluchting.
  Maar waar kwam dit nu vandaan.....
  Ik gebruik  FREEFILESYNC om mijn mappen te synchroniseren (backuppen) om bijv. de gegevens van mijn USB stick met een externe harddisk te synchroniseren. Toen ik van dit programma gebruik van maakte kwam er ineens een verborgen map tevoorschijn met de naam BOOT.. dus mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Daar ik zeker wist dat deze map niet thuis hoorde op de USB stick wilde ik de map wissen. Met de verkenner de gewraakte map opgezocht. Maar deze was niet te vinden, ondanks dat ik de PC zo in heb gesteld dat ook de verborgen mappen zichtbaar zijn. mmmmm vreemd.. Nu heb ik het programma  FREECOMMANDER die wel alles laat zien. En daar kwam de map wel boven water. Dus de vreemde map BOOT snel gewist.
  Toch nog eens een kijkje genomen in de BIOS en de optie FLASH BIOS PROTECTION op ENABLED gezet zodat er niet meer in de BIOS geschreven kan worden.
  ENABLED   = BLOKKEREN
  DISABLED  = VRIJGEVEN
  Daarmee was het probleem opgelost.. Ik weer helemaal blij zeker omdat ik ook dit keer weer het probleem zelf had opgelost.

   


  De Server is bezet melding

  Opgelost 14-04-2021
  Al een tijdje heb ik bij het opstarten van Windows 7 last van de melding "De server is bezet", niet altijd maar wel frequent
  Een vervelende melding omdat deze niet te verwijderen is.. 
  De knoppen in het venster werken namelijk niet waardoor je melding niet weg kan krijgen
  Op een bepaald moment drukte ik per ongeluk op CTRL+ALT+DELETE.. dat was mijn geluk want daarna kon ik het probleem oplossen via taakbeheer.

  Oplossing:
  Op het moment dat de melding verschijnt druk je CTRL+ALT+DELETE
  Klik op taakbeheer:
  Klik op het tabblad toepassingen
  Je zult nu de melding terug zien,
  Klik met je rechtermuisknop op de melding en kies voor ga naar proces, daar kun je zien welk programma of file het probleem veroorzaakt
  Verwijder het complete programma of installeer het opnieuw de kans is 100% dat de melding weg is
  Bij mij was het Snagit 12 die de melding veroorzaakte.
  Snagit was zo ingesteld dat hij met Windows mee opstartte, optie in taakbeheer uitgezet probleem opgelost.
  Veel succes ... Geafotografie Heino ...


  Download snelheid erg traag

  Opgelost 14-04-2021
  Soms kom je van die rare dingen tegen die je zelf hebt veroorzaakt.
  De laatste was mijn download snelheid bij het binnenhalen van software super traag terwijl bij een speed test de snelheid 500/50 Down en Up normaal was.
  Na heel veel zoekwerk ben ik er nu achter wat het probleem was.
  Ik heb ooit eens een USB stick ingesteld om "mijn documenten" op te zetten, gewoon omdat ik de bestanden dan wat makkelijker mee kon nemen
  Dom genoeg gebruikte ik de stick als Download map, met ander woorden als ik software, foto's of andere files downloade gingen ze gelijk naar de 128GIG USB stick
  Dit bleek de bottle nek.
  De download map weer op de C: schijf gezet en het probleem was opgelost.

   

   

     


  Openen webpagina's snelheid erg traag

  Opgelost 14-04-2021

  Ik had de laatste tijd bij Windows 7 erg veel last bij het openen in Chroome, dat de webpagina's erg langzaam werden geopend 
  Controleer eerst je up en download snelheid met een speedtest bijv bij Ookla. https://www.speedtest.net/nl
  Dit moet bij benadering de snelheid zijn die je toegewezen is , bij mij is dat 500/50

  TIP 1:
  Winsock gereset (diverse websites berichten hierover) dit kan je touwens als eerste gerust doen zonder problemen. 
  Klik op de START knop links onder in beeld
  1. Typ in het tekstvak "CMD" en klik boven in het venster met je rechtermuisknop op CMD en klik op "als administrator uitvoeren" 
  2. type achter de DOS prompt : netsh int ip reset en druk op enter, bevestig met "'j" (als dit nodig is)
      type nu achter de DOS prompt: netsh winsock reset  en druk op enter en bevestig met "j" (als dit nodig is)
  3. Het volgende bericht moet worden weergegeven: "De Winsock-catalogus is opnieuw ingesteld." of in het Engels OK of sucessfully reset
     U moet de computer opnieuw opstarten om de reset te voltooien."
  4. Start de computer opnieuw op en kijk of het geholpen heeft.

  TIP 2:
  Een vriend van me maakte me op het volgende attent
  Reset eerst Chroom eens zodat hij weer lekker schoon is
  Hoe, daar is veel over geschreven op internet
  Bijv. https://www.pc-tips.info/tips/google-chrome-resetten/

  TIP 3.
  Wijzig je DNS instellingen in 1.1.1.1 en 1.0.0.1 en start de PC opnieuw op
  Dit doe je als volgt
  Klik met rechtermuisknop op je netwerk/LAN icoon rechts onder in beeld
  Kies voor "netwerk centrum openen"
  Kies linksboven voor "adapter instellingen wijzigen"
  Klik met rechts op je LAN verbinding

  Kies voor "eigenschappen"
  Zoek in het venster naar "internet protocol versie 4 (TCP/IPv4)"
  Klik erop zodat deze geselecteerd (blauw) is.
  Klik op de knop Eigenschappen
  Zet de functie "De volgende DNS-server adressen laten gebruiken" aan
  - laat de optie over de IP adressen die er boven staan ongewijzigd
  Zet de DNS instellingen op 1.1.1.1 en 1.0.0.1
  Klik op OK en start de PC opnieuw op en controleer of het geholpen heeft