Uploaden van webpagina's of websites met WS_FTP


Uploaden @home via FTP:// (internet explorer) of Uploaden @home via Cute FTP


 

Het uploaden van webpagina's wil nog wel eens een probleem opleveren, ik kan hier over meepraten want in het begin had ik veel problemen gewoon omdat ik niet wist hoe het een en ander in elkaar stak. Goed, daar gaan we.... Ik ga er vanuit dat uw website/pagina klaar is voor gebruik en volledig is getest. Dit testen kunt je trouwens ofline doen met je webbrouwser ga naar [Bestand] [Openen] kies voor [Bladeren] en zoek de map op die uw webpagina bevat , start het bestand INDEX.HTM (meestal is dit de startpagina van uw webpagina) Frontpage heeft hiervoor een icoontje in de werkbalk staan (openen in webbrowser)
LET OP .. De meeste providers zijn zuinig met hun webspace dus vaak moet je je webspace eerst activeren voor dat het de eerste keer kunt gebruiken, dit is lang niet altijd duidelijk vermeld, je kan het een en ander vinden op de website van je provider, of stuur een mailtje aan mij. petry-web@hotmail.com 
 

@home (5mb)= aanmelden -- HetNet(22mb) = aanmelden -- HccNet(5mb) = aanmelden

Dus test je pagina en pas hem zonodig aan tot alle links die gelegd zijn ook daadwerkelijk werken en niet doodlopen probeer ook een aantal resoluties uit van je beeldscherm want niet iedereen beschikt over 1024x768 beeldpunten. Verder met ons upload verhaal want we dwalen weer af. Ik gebruikte in het begin WS-FTP 8.02 pro dit programma is te downloaden bij http://www.download.com  helaas is dit een shareware versie die 30 dagen geldig is. Ik heb het internet afgespeurd naar een geregistreerde versie maar heb tot nu toe nog niets kunnen vinden, PAS OP MET KAZAA hier zitten programma's bij die je computer overhoop halen als je ze installeert. Je kunt het beste WS-FTP LE gebruiken, het programma ziet er niet zo gelikt uit maar voldoet prima onder Win95-98-XP enz. en kan meerder websites te gelijk beheren  is Freeware dus kun je altijd blijfen gebruiken zonder registratie. Download het programma en installeer het, maak een snelkoppeling naar je bureaublad. Schakel eerst je firewall uit als je die gebruikt die kan soms voor problemen zorgen. Start nu het programma.. je zit dan volgend beeld:


 

Begin met alle opties te wissen in het vakje PROFILE NAME in het venster EIGENSCHAPPEN VOOR SESSION, hoe doe je dit, klik op het pijltje rechts naasr het invulvak klik het bovenst item aan klik op de knop DELETE, ga door tot alle items zijn gewist !!

Kies nu voor de knop NEW Vulin ........... Profile name .................  [Uw naam] homepage
                                                                  Hostname/ adres .........  
Server aanmelding bijv: Home.Hccnet.nl of Home.hetnet.nl of Members.home.nl
                                                                  Host type......................   klik deze optie aan
                                                                  User ID .......................    Uw inlognaam
  (meestal het eerste gedeelte van uw e-mail adres tot aan @ )
                                                                  Password......................    Uw password dat u gebruikt om in te loggen
                                                                  Account .......................    Hoeft niet ingevuld te worden
                                                                  Save pwd ....................    Afvinken door in het vakje te klikken
                                                                  Anonymus ..................    Leeg laten 
                                                                  Comment ....................    Leeg laten
Klik op de knop TOEPASSEN
Klik nu op het tabblad STARTUP            


                                                                                        

Vul bij Initial local Folder de map in waar je webpagina staat op je harde schijf, ik hoor jullie al pffffffffffff hoe moet ik dat doen het is zoīn lang adres, OKE OKE rustig maar. Sluit het venster EIGENSCHAPPEN VOOR SESSION  klik in het linker vakje waar de files staan op de dubbele puntjes

Je doet nu elke keer 1 stap terug in de structuur van je mappen. Zoek de map op waar je webpagina staat ...

Klik met de rechtermuisknop in het vakje waar je bronmap staat bijv. C:\Documents and Settings\Frans\Mijn documenten\Mijn webs\Frans-webpagina2003

En kies voor KopiŽren  Open nu het venster EIGENSCHAPPEN VOOR SESSION door op de knop te klikken. Open nu het tapblad startup nogmaals, ga nu in het vakje Initial local Folder staan. Klik weer met je rechtermuisknop en kies voor plakken. De bronmap wordt nu in het veld geplaatst.

Alle andere velden kun je leeg laten.
Kies nu wederom voor de knop toepassen ...... SLUIT NU ALLES AF en open een verbinding met internet bij I.E.  en sluit I.E af door op het kruisje rechtsboven  in de hoek te klikken. Start nu WS_FTP en klik op de knop connect wacht even af tot de verbinding met de server tot stand is gekomen.
U ziet nu volgend beeld


 Links uw harde schijf en rechts de server, selecteer nu alle bestanden die u wilt uploaden naar de de server mappen die beginnen met een _ hoeft u niet te uploaden deze zijn  alleen nuttig voor uw systeem . Met de pijltjes in het midden  kunt up of downloaden

Indien je Frontpage gebruikt hebt om je website te maken, kijk dan goed in al je mappen die je wilt uploaden en wis de mappen _vti _.... hierin staan alleen maar kopieŽn van de hoofdmap, niemand doet hier wat mee, zonde wan de webspace.

PROBLEMEN

Indien je bij de eerste start problemen hebt. Start dan de computer eerst eens opnieuw op, kijk of je password en inlognaam het zelfde zijn als die van je inbelverbinding, zorg dat je een verbinding met internet hebt, zet je firewall uit. In principe staan alle instellingen goed zowel voor LAN als telefoon.

Bij bijv. HetNet moet je de verbinding op PORT zetten en niet PASV als je een ander FTP programma gebruikt dan WS_FTP, anders lijkt sessie goed te gaan maar het probleem is dat de FTP-software maar tot de optie LIST loop op de webserver en dan dood valt of een time out geeft. Deze optie vindt je vaak onder geavanceerd.

Veel succes Frans
Suggesties....... mail me die even, u kunt mij bereiken op petry-web@hotmail.com 



Uploaden van webpagina's of websites naar @home

Het volgende probleem met het uploaden van de webpagina naar @home is mij overkomen. Ik gebruik altijd Cute FTP om mijn webpagina te uploaden. Bij HetNet gaat dat geweldig en is razend snel, echter bij @home pikt Cute FTP de instellingen niet. Het hoe en waarom zal ik in de toekomst wel eens uitzoeken. Maar wat is nu de oplossing, goed daar gaan we.

Als eerste denk er om dat je openingspagina INDEX.HTM heet, dan kun je onderstaande beschrijving 1 op 1 gebruiken

1. Log in bij http://home.nl (of portal @home)
2. Vraag eerst webspace aan bij @home (indien je de eerste keer je webpagina wilt uploaden)
3. kies boven in de balk van de website van @home voor Abonnee service
4. kies nu in het linker venster voor Account beheer,
5. kies vervolgens Webspace  
6. kies aanmelden voor webspace
7. Vul je gegevens in

Het duurt even voor je webspace is geactiveerd ! (+/- 30 minuten)

Het werkelijke uploaden van de pagina
1. Open Internet Explorer
2. Ga naar de website https://homedrive.home.nl/inlognaam/publiek/images-home (LET OP DE URL BEGINT  HTTPS)
3. Vul in het popup venster je inlognaam en wachtwoord in
4. Er moet dan een venster verschijnen dat er ongeveer zo uitziet als het linker venster in de afbeelding hieronder
5. Als dit niet lukt neem contact op met @home, waarschijnlijk is er iets mis gegaan met het aanvragen van je webspace
6. Verklein het venster tot het zo groot is als de helft van het bureaublad (in de blauwe balk op het formaat icoontje klikken en het beeld te verslepen tot het in het juiste formaat is).
7. Open de verkenner van Windows
8. Navigeer naar de map waar je hompage staat en open deze map.
9. Verklein nu het beeld zodat het rechts naast het beeld van Internet Explorer kan staan
10. Sleep nu heel eenvoudig de bestanden van de verkenner naar links in het beeld van Internet Explorer, de bestanden worden overgebracht naar je webspace.
11. Als alles goed is gegaan staat je webpagina nu op http://members.home.nl/inlognaam/index.htm
12 Indien je openingspagina een andere naam heeft als INDEX.HTM vul deze dan als laatste in bij de URL.  http://members.home.nl/inlognaam/jouwpagina.htm
 


                  Internet Explorer                 Verkenner van Windows


Uploaden van webpagina's of websites naar @home deel 2

Het is nu vrijdag 23-01-2004, na veel gezoek toch eindelijk de instellingen van CUTE-FTP gevonden voor  het uploaden van mijn webpagina naar de webspace van  @home na eerst een brief geschreven te hebben. Als je de volgende instellingen aanhoudt moet het allemaal lukken. Andere instellingen leiden tot de volgende foutmelding.

COMMAND:> LIST
STATUS:> Connecting ftp data socket 213.51.131.49:4082...
ERROR:> Can't connect to remote server. Socket error
= #10060.

 

 

De zelfde instellingen gelden ook voor het uploaden naar  InterNLnet.


Voor het uploaden naar de webspace van HETNET gebruik je de volgende instellingen